Ingredienser:
5 personer
1 kg kartofler m/skræl
1 stort løg
600 gr. skinke i strimler
250 gr. revet mozzarella (eller mere, hvis man er tosset med ost)
250 gr. creme fraiche 18%
75 gr. frisk spinat
10 æg
1 spsk olie
salt
peber
Forvarm ovnen til 200 grader
Kartoflerne skæres i mundrette bidder, og løget pilles og hakkes fint. Det blandes med olien, og puttes i et ovnfast fad, og skal herefter have 15 min i ovnen.
Imens blandes æg, creme fraiche og mozzarella.
Efter 15 min tages det ovnfaste fad ud af ovnen, og herefter puttes skinke og spinat på og tilsidst creme fraiche blandingen ovenpå.
Til slut kommes fadet i ovnen og steger i ca. 30-35 min. Kartoflerne skal være møre, så er retten klar.
Hold øje imens det er i ovnen, og hvis "toppen" bliver for mørk, kan der puttes et stykke staniol på fadet, imens det steger færdigt.
Del på Facebook