Kartoffelvafler

  Kartoffelvaffel

 

 

Ingredienser:

 

  • 500 g. skrællede kartofler
  • 1 kvist timian
  • 4 spsk. Hvedemel
  • 1,5 dl. skyr
  • 2 æg
  • 3 spsk. æggeblomme fra flaske
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • Peber

 

 

Sådan gør du:

 

Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand med timian, dræn dem og stød dem til mos.

Rør hvedemel, bagepulver og skyr i den varme puré, og rør så æg i. Smag til med salt og peber. Bages i et vaffeljern.

 

Vaflerne lunes igen i ovnen, umiddelbart før servering.

Prøv dem med nødde-kartoffelcreme!

 

Nødde-kartoffelcreme:

Ingredienser:

 

  • 200 g. hasselnødder
  • 200 g. kartoffel
  • ½ dl. Olie
  • 1 dl. skyr
  • Hvidløg, krydderier og krydderurter efter humør

 

 

Sådan gør du:

 

Kog kartoflerne op, og pil dem. Rist hasselnødderne i ovn.

Blend kartofler og hasselnødder, samt resten af ingredienserne, i en foodprocessor til cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Tilsæt krydderier efter smag og humør

 

 

Del på Facebook