November 2013 - Kartoffelmos med kylling og hindbær

Hindbær/nødde kylling med bagt kartoffelmos

 

Til 2 personer.

Ingredienser:
Kylling:
2 kyllingebryster
En lille håndfuld hasselnødder, hakket fint
1 spsk hindbær syltetøj
1 spsk balsamico
1 spsk olivenolie

Kartoffelmos:
6-8 kartofler
100g smør

Sauce:
2 dl kraftig hønsefond
1 dl rødvin
4-5 fed hvidløg, med skræl
2 spsk hindbær syltetøj
1 spsk Cointreau


Sådan gør du:

 

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og bag dem i en lille bradepande ved 200 grader i ca. en time.

Smelt smøret, mos kartoflerne med et metal piskeris.

Bland kartofler og smør, og smag til med salt og peber.

Kylling:
Bland hindbær syltetøj, balsamico og olivenolie.

Vend kyllingen i marinaden, og herefter i de fint hakkede nødder.

Brun kyllingen på en pande, og steg dem færdig enten ved meget svag varme, eller i ovnen sammen med kartofler.

De skal have 10-15 min. Hvis de steges for varmt på panden, bliver de meget nemt sorte pga. sukkerindholdet i marinaden.

Sauce:
Bland rødvin og hønsefond, og kog det indtil alkoholen er fordampet.

Tilsæt resten af ingredienserne, og kog den ned. Jævn evt. med majsstivelse.

 Opskriften har vi fået af www.food4u.dk

Del på Facebook