Stegt flæsk med persillesovs

Ingredienser: 

 

1 kg nye DK kartofler

6- 800 gr. svinebryst i skiver

2 spsk mel

3,5 - 4 dl mælk

15 gr. smør/margarine

1 bdt persille

Salt og peber

 

Flæsket kan enten steges på pande eller laves i ovn. 

Ved stegning på pande, steget flæsket ved høj varme til at starte med, og efterfølgende skrues ned. Kødet vendes flere gange under stegning til det har en gylden sprød overflade.

Ved stegning i ovn: Sæt en rist over en bradepande og kom bagepapir på risten. Placer flæsket og steg i ca. 35 minutter ved 175 grader. Kødet skal vendes nogle gange undervejs.

SOVS:

Smelt 15 gr. smør i en gryde og pisk imens der kommes mel i. Der dannes en jævn masse, og herefter kommes mælken i lidt af gangen. Sovsen koger op og biver tyk, så hold øje med at der ikke kommes for meget mælk i fra start. Hvis sovsen skal være tyndere bruges mere mælk. Smages til med salt og peber.

Persille hakkes og 3/4 dele kommes i sovsen. Resten kan gemmes og drysses over kartofler efter endt kogning.

Kartoflerne koges op i letsaltet vand, der skrues ned, og kartoflerne koges færdig i ca. 15 min. Kogetiden afhænger af størrelsen på kartoflerne. brug en kødnål til at vurdere om de er færdige.

Velbekommen

 

Del på Facebook