Til 4 personer
Tips:
Kan anvendes som forret. Server da kun én rulle pr. person.
Tilberedningstid:
1 t. 15 min.
Ingredienser:
8 store, hele blade kinakål
Kartoffelmasse:
800 g kartofler
1 æg
1 tsk groft salt
2 tsk pulveriseret spidskommen
Lammefyld:
1 spsk olie
300 g meget magert lam skåret i meget små stykker
1 rød peberfrugt i små tern
1 hakket løg
1 fed hvidløg - presset
1 tsk groft salt
1 tsk peber
Tomatsauce:
2 dåser flåede tomater
1 tsk tabasco
1 tsk groft salt
Sådan gør du:
-
De nederste 5 cm skæres af kinakålbladene.
-
Bladene koges i let saltet vand i 2 min. og lægges til tørre på et rent viskestykke.
-
Kartoflerne skrælles, koges, moses og blandes med det sammenpiskede æg, spidskommen og salt.
-
Løg og hvidløg svitses på en pande i olien. Lammekød og peberfrugt tilsættes, og det hele steger videre et par min. Smages til med salt og peber.
-
På hvert kinakålsblad lægges 2-3 spsk katoffelmasse, som fordeles til en lille firkant (ca. 8x8 cm.)
-
Derefter kommes lammefyldet på kartoffelmassen.
-
Det hele rulle forsigtigt sammen - sørg også for at siderne er lukket.
-
Rullerne lægges med åbningen nedaf i et stort ildfast fad.
-
Saucen laves. Tomaterne moses let og hældes i en gryde og gives et opkog sammen med tasbasco og salt.
-
Saucen hældes ved rullerne - men ikke på rullerne.
-
Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen i 25 min ved 200 grader.
-
Anrettes i dybe tallerkener først med tomatsauce og derefter med 2 ruller ovenpå.
-
Serveres med brød
Del på Facebook