Karryfad med ananas og rosiner
tomt_billede.jpg

Til 4 personer

Tilberedningstid:
1 t. 30 min.

Ingredienser:
1 kg kartofler
2 løg
1 dåse ananas (lille) - både frugt og saft anvendes
150 g rosiner
1 spsk olie
2 spsk karry
1 mørbrad (ca. 500 g)
2 spsk soja sauce
1/4 dl bouillon
1 dl fløde
1 tsk groft salt

 

Sådan gør du:

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver.

  2. Løgene skæres ligeledes i meget tynde skiver, og ananasringene deles i otte dele hver.

  3. I et stort ildfast fad lægges lagvis kartofler, løg, ananas og rosiner. Start og slut med kartofler.

  4. Olien varmes på en pande sammen med karryen.

  5. Mørbraden, som er afpudset og skåret i 2 cm tykke skiver (tryk dem let plade) brunes på begge sider.

  6. Mørbradstykkerne presses ned i kartoffelfadet, så den ligger lige i overfladen.

  7. Ananassaft, soja sauce, bouillon og fløde hældes på panden, hvorpå mørbradstykkerne blev brunet.

  8. Det hele gives et opkog, smages til med salt og hældes over kartoffelfadet.

  9. Fadet sættes i ovnen i en time ved 200 grader. De første 45 min tildækket med stanniol.

  10. Serveres med mangochutney.

 

Del på Facebook