Til 4 personer
Tilberedningstid:
1 t. 30 min.
Ingredienser:
1 kg kartofler
2 løg
1 dåse ananas (lille) - både frugt og saft anvendes
150 g rosiner
1 spsk olie
2 spsk karry
1 mørbrad (ca. 500 g)
2 spsk soja sauce
1/4 dl bouillon
1 dl fløde
1 tsk groft salt
Sådan gør du:
-
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver.
-
Løgene skæres ligeledes i meget tynde skiver, og ananasringene deles i otte dele hver.
-
I et stort ildfast fad lægges lagvis kartofler, løg, ananas og rosiner. Start og slut med kartofler.
-
Olien varmes på en pande sammen med karryen.
-
Mørbraden, som er afpudset og skåret i 2 cm tykke skiver (tryk dem let plade) brunes på begge sider.
-
Mørbradstykkerne presses ned i kartoffelfadet, så den ligger lige i overfladen.
-
Ananassaft, soja sauce, bouillon og fløde hældes på panden, hvorpå mørbradstykkerne blev brunet.
-
Det hele gives et opkog, smages til med salt og hældes over kartoffelfadet.
-
Fadet sættes i ovnen i en time ved 200 grader. De første 45 min tildækket med stanniol.
-
Serveres med mangochutney.
Del på Facebook