- 400 gram hakket kalv- og svin
- 1 teskefuld salt
- 1 æg
- 1 løg finthakket
- 3 spiseskefulde mel
- 2 deciliter mælk
- friskkværnet peber
- 12 skiver bacon eller serranoskinke
- 500 gram kartofler m/skræl
- 300 gram gulerødder i skiver
- 2 stk porrer snittet
- 5 deciliter fløde eller madlavningsfløde
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
-
Start med at lave farsen til baconrullerne.
-
Rør det hakkede kød hvorefter du tilsætter æg, løg, mel, lidt mælk. Rør farsen og tilsæt salt og peber Tilsæt mælken lidt efterhånden, Det er ikke sikkert al mælken skal bruges, så put lidt i ad gangen.
-
Smør et fad med fedstof og skær kartoflerne i skiver, hvorefter de kommes i fadet.
-
Gulerødder skæres også i skiver og kommes ved sammen med porrerne.
-
Hæld fløden ved grøntsagerne og vend det hele sammen med fint hakket persille. Krydr med salt og peber.
-
Del en baconskive på midten og læg dem ved siden af hinanden. Kom en spiseskefuld fars på, form til en lidt aflang rulle i baconskivernes bredde og rul sammen. Gentag processen.
-
Læg baconrullerne ovenpå grøntsagerne i fadet.
-
Put fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og giv det nu en time i ovnen.
Der kan bruges alle grøntsager, det er kun fantasien, der sætter grænser. Velbekomme
Del på Facebook