Kartoffel/Broccolisalat

Ingredienser (4-6 pers)

Fyld:

500 gr. kartofler (f.eks Alexandra eller Antonia)

1 bdt. broccoli

100 gr. solsikkekerner

1 pk bacon

1 rødløg

 

Dressing:

2,5 dl. creme fraiche

2-3 spsk mayonnaise

2 spsk sukker

2 spsk balsamico

 

Desuden:

1-2 liter kogende vand

Fremgangsmåde:

Fyld: Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Kog kartoflerne til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af. 

Broccolien deles i små buketter, kommes i et dørslag og skylles grundigt under rindende vand. Derefter overhældes de med 1- 2 liter     kogende vand. Lad broccolibuketterne dryppe af.

Imens Broccoli og kartofler køler af, ristes solsikkekernerne gyldne på en tør pande med lidt salt. Stil til side.

Baconen skæres i mundrette stykker og steges sprød på en pande.

Løget pilles og hakkes fint.

Dressing: Kom creme fraiche og mayonnaise i en skål. Tilsæt sukker og balsamico og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber og evt mere sukker/balsamico.

Kom fyldet i dressingen og vend det hele godt rundt.

Stil salaten på køl indtil servering!

God fornøjelse og velbekommen:-)

www.godmadogsodesager.blogspot.com

 

Del på Facebook