Ingredienser:
200 gr. Kartofler
2 skiver rugbrød
1 liter raps olie
1 dl. Olivenolie
20 gr. Smør
50 gr. Italiensk skinke (Parma)
6 stk cherrytomat
1 tsk salatløg
25 gr. Grov mel
3 stk æg
Persille, kørvel, purløg, brøndkarse og løvstikke.
Røget flagesalt (almindeligt kan anvendes)
Fremgangsmåde:
-Start med at sætte en gryde med en liter vand over, tilføj lidt salt og løvstikke. Vent til vandet når en temperatur på 90 grader og tilsæt derefter kartoffel.
-Tag purløg og persille, tilsæt olien og blend herefter til fin masse. Sigt olien og start herefter på den grønne mayonnaise. (Hvis du aldrig har lavet din egen mayonnaise skal du bruge en skål med stor overflade, sørg for den er ren inden du starter, tag evt. og tør skålen af med et tørt viskestykke)
-Sæt olien over. (Den perfekte friture temperatur er 180 grader, hvis du ikke har et termometer er det når olien begynder at trække lidt i toppens overflade).
-Pil løget og skær i samme tykkelse, som vist på billedet, eller skær efter behov!
-Vend løgringene i sammenpisket æg og herefter i den grove mel. Friter dem til en pæn gylden farve og lad dem dryppe af på et klæde!
-Vask cherrytomaterne og læg dem i et ovnfast fad og tilsæt en god olivenolie og salt og peber. Bag dem ved 120 grader i ca. 10 min.
-Smør brødet med smør, og find alle de færdige elementer frem!
-Pynt brødet, som du synes det præsenterer sig bedst!.
Velbekommen!!
Del på Facebook