Varm og sursød kvæde-kartoffelsalat
1 kg faste kartofler
Groft salt
Sursød lage
100 g rensede kvæder med skind
80 g pillet løg
Skal af ½ citron
1 dl balsamiske æbleeddike
2 dl vand
80 g lyst rørsukker
6 frisk laurbærblade
15 hele allehåndefrø
6 hele nelliker
8 hele hvide peberkorn
Lidt chiliflager
Salt
Sådan gør du:
Skrub og skrab kartoflerne og læg dem i en gryde. Hæld koldt vand på, til det kun lige dækker, og tilsæt salt. Læg låg på og bring vandet i kog. Skru herefter lidt ned for varmen (det skal stadig koge). Kog kartoflerne i 12-15 min. Tag gryden af varmen og hæld vandet fra. Læg låg på og lad dem stå i 5 min, eller indtil de er til at håndtere – pil dem.
Skær kartoflerne i 1 cm skiver. Kom dem op i en stor bred skål.
Lage
Skær kvæder og løg i meget tynde skiver. Tag skallen af citronen med en kartoffelskræller. Kom det hele i en gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Læg låg op og kog i 3-4 min.
Hæld den kogende lage over kartoflerne og bland forsigtigt sammen. Vent minimum 15 minutter, før servering. Alternativt kan de stå koldt natten over og nydes koldt næste dag.
Del på Facebook