Ingredienser:
1 kg kartofler (gerne Antonia eller Erika)
1½ dl piskefløde
1½ dl olie
4-5 fed hvidløg ( andre krydderier kan også anvendes)
Salt og peber
Margarine til at smøre fadet!
1 kg Antonia kartofler m/skræl skylles og skives meget tyndt ( på mandolinjern, hvis man har et sådan)
Et ildfast fad smøres godt med margarine og kartoflerne lægges i et enkelt lag! Herefter smøres olie og piskefløde på kartoflerne! Hvidløg skrælles og presses, og der kommes lidt presset hvidløg i mellem lagene! Alt efter smag, kan man vælge kun at putte i hver anden lag!
Processen gentages, så man får 6-7 lag kartofler, eller flere, alt efter hvor højt man ønsker kartoflerne!
Afslut med at smøre med olie og piskefløde! Og drys med salt og peber!
Ovnen tændes på 200 grader, og fadet kommes i! Når ovnen når 200 grader, bages kartoflerne ca. 45 min! Stik i kartoflerne med en gaffel undervejs og mærk om de er møre!
Tag kartoflerne ud af ovnen, og skær dem i passende stykker og server!
Kartoflerne kan spises som tilbehør, til alt slags kød, salat og brød!
Velbekommen
Del på Facebook